Begynderguide til VPN

Bliv klogere på VPN løsninger

Du har muligvis hørt om VPN, der står for  Virtual Private Network og er ydelse, der krypterer din internetforbindelse. Men hvad skal du bruge dét til? Og hvad gør en VPN overhovedet – sådan, i praksis?

Alt du bør vide om VPN

En af de nyere ting, der er kommet frem i forbindelse med internettets enorme udbredelse til hele af verden, er VPN forbindelser.

Men netop fordi det er så nyt, så er det ikke sikkert, at du kender alverden til konceptet, og du har måske en masse spørgsmål.

Hvad er VPN?
Hvad kan jeg med en VPN?
Er VPN ulovlig? 

Det er alle meget relevante spørgsmål, som du kan få svar på lige her. Her finder du nemlig en begynderguide til VPN, så du kan blive lidt klogere på konceptet – hvem ved, måske skal du endda ud og investere i en VPN forbindelse efterfølgende

Hvad er VPN

Hvad er en VPN?

Først og fremmest, hvis du er helt ny til konceptet, så sidder du garanteret og tænker: Hvad er en VPN? Og svaret er på samme tid simpelt og kompliceret. En VPN står for ”Virtuel Private Network” og det bruges af dem, der gerne vil beskytte sine data.

Helt basalt betyder det, at når du bruger en VPN forbindelse, så kobler du dig nemlig på en tilfældig – eller selvvalgt server – et andet sted i verden, så din identitet bliver holdt hemmelig.

Samtidig er de informationer du sender og modtager beskyttet af VPN forbindelsen, så andre ikke kan snage i det du søger efter på internettet eller se hvad du foretager dig på internettet. Og faktisk vil det ligne, at du sidder et helt andet sted i verden med din computer, end du i virkeligheden gør.

Sagt på en anden måde end ovenstående, så opretter en VPN en sikker internetforbindelse til dig. Din datatrafik bliver sendt gennem en krypteret tunnel, der også skjuler din IP-adresse.

Når mange spørger; ”hvordan fungerer en VPN?”, kan de ofte blive bekymrede over svaret. Krypteret internetaktivitet kan lyde som noget, der kun er for kriminelle.

Det er desværre også ofte noget af dét, VPN’er bliver brugt til – men du kan bruge det til det modsatte! Fordi, i og med en VPN er usynlig og krypteret, sikrer den dig mod eksterne angreb. Så kan du bruge internettet sikkert uden at blive angrebet af virus og hackere.

Bedste VPN og Smart DNS til streaming af ViaPlay i udlandet

Vi tester løbende alle Smart-DNS og VPN tjenester på markedet forhastighed, stabilitet og kundetilfredshed. Pr. 16. januar 2022 anbefaler vi disse 4 tjenester som de bedste til at se ViaPlay udenfor EU.

Hvad kan man bruge en VPN til?

Hvad kan VPN bruges til

En VPN er ikke som sådan en nødvendighed for den almindelige borger, hvis du primært bruger dit internet derhjemme.

Så snart du begynder at bruge internettet uden for din egen bolig, så er du og dine data til gengæld mere i fare. 

Offentlige netværk er nemlig hackerens bedste ven, da det giver dem super nem adgang til dine private informationer. Hvis du har en VPN, så vil dine private informationer derimod være helt anonyme, og de vil faktisk ikke kunne findes af eventuelle hackere, der er i nærheden af dig – eller nogen anden for den sags skyld.

Dette er hvad vi ved om dig udfra din IP-adresse

Din IP-adresse er: 44.221.66.130 og dermed kan vi se, at du lige nu er i United States, . Det er de samme informationer tv- og streamingtjenesterne bruger til at fastslå hvor du befinder dig.

Få adgang til låst indhold med VPN

En anden stor del – nok den mere velkendte del af VPNs funktioner – er, at du kan få adgang til et væsentligt større bibliotek af forskellige ting f.eks. på streamingtjenester.

Mange TV stationer har nemtlig ‘låst’ deres indhold, så det kun kan ses af borgerne i et specifikt land. Men med en VPN forbindelse kan du få det til at se ud som om, du opholder dig i det pågældende land og dermed har du adgang til at streame deres indhold. 

Pludselig er det ikke kun de ting, der er tilgængelige i Danmark, som du kan finde, for når du bruger din VPN, kan du blot vælge at være ”til stede” i et andet land, og så har du adgang til alle de ting, der er tilgængelige der i stedet. 

Derfor bruger mange en VPN til for eksempel at udvide deres Netflix bibliotek og få adgang til det amerikanske også. Men her kommer så ofte spørgsmålet: Er VPN ulovlig?

Få adgang til låst indhold

Hvilke VPN virker med ViaPlay?

Vi har igennem de seneste 10 år løbende de forskellige VPN tjenester, da streamingtjenestere konstant prøver at blokere for IP-adresser. De seneste 4 år har tre VPN-tjenester dog været meget stabile og hurtige til at åbne nye IP-adresser til erstatning for dem, der blev blokeret af streamingtjenesterne. 

Smart DNS til at se tv i udlandet

ExpressVPN: Bedste VPN til streaming

ExpressVPN tilbyder en ekstrem hurtig forbindelse, der selvsagt er super vigtig når du skal streame film og serier. ExpressVPN har servere 136 byer fordelt på i alt 87 lande. Deres kundeservice er i særklasse, så hvis du oplever problemer med at unblocke ViaPlay, så send dem en mail og de vil hurtigt vende tilbage med hvilken server du skal vælge for at se ViaPlay.

ExpressVPN har udviklet en fantastisk software, som gør det nemt at bruge uanset platform (Windows, Android, iOS, Mac, Linux). Du kan bruge ExpressVPN på 5 enheder på samme tid.

Få 3 måneder gratis

Optimeret til streaming

Verdens mest stabile VPN

NordVPN: Måske verdens hurtigste VPN

NordVPN har virkelig lagt sig i selen for at være markedsledende, når det handler om at unblocke streamingtjenesterne. Med NordVPN kan du ikke kun se Netflix USA, men også et hav af andre streamingtjenester som Hulu, iBBC Player, Disney, Amazon Prime og ViaPlay.

De har en lille afdeling på 6 mand, som konstant overvåger deres servere og sikre, at du kan streame.

NordVPN er tilstede i 90 lande og kan bruges på 6 enheder ad gangen. Du kan komme i kontakt med deres kundeservice døgnet rundt.

30 dages fuld returret

Virker altid i hele verden

Forbliv anonym når du er online

VPN til at se dansk TV i udlandet
Smart DNS til at se tv i udlandet

PrivateVPN: Den billige løsning

PrivateVPN er den nye dreng i klassen, der  har dedikerede servere til streaming.

De kan på nuværende tidspunkt unblocke Netflix i 21 regioner, herunder USA, Storbritanien, Sverige, Tyskland og mange andre lande.

Uden at vide hvordan deres VPN-tjeneste er bygget op, må jeg sige, at deres software fungerer fantastisk og det er super enkelt at skifte land. PrivateVPN er en ‘dark horse’, der på ganske kort tid har slået sit navn fast som en af de billigste, men også mest sikre hvis du vil streame ViaPlay. Du kan bruge PrivateVPN på hele 6 enheder som samme tid.

Absolut billigste professionelle VPN til streaming

Hurtigst voksende VPN tjeneste

200 servere i 63 lande

Er det lovligt at bruge VPN?

Hvis du ofte bruge åbne wifi-net når du er i udlandet – f.eks. på hoteller, lufthavne, cafeér, campingpladser o.lign er du meget sårbar over for hackere og andre, som kan få adgang til dine personlige oplysninger.

Netop i disse år ser vi en stigende tendens og flere sikkerhedsfirmaer opfordre til, at man sikre sine date bedre. En af de bedste måder er ved at bruge en VPN-tjeneste som f.eks. ExpressVPN, NordVPN eller PrivateVPN.

Dine personlige data er udsat når du benytter dig af åbne wifi-net på f.eks. caféer, hoteller og lufthavne! Beskyt dine smartphone i hele verden med f.eks. ExpressVPN.

Ved at bruge en VPN-løsning kan du dels surfe 100% anonymt på nettet, du blokkere også hackere fra se dine kredit kort oplysninger og andre personlige data når du er på et åbent wifi-net.

Med en VPN-løsning for du altså det bedste fra begge verdener: Muligheden for at se ViaPlay i hele verden og sikret, at du ikke bliver ramt af hackerangreb eller persondata tyveri ved at bruge åbne wifi-net.

Er VPN lovlig at bruge

Bedste VPN og Smart DNS til streaming af ViaPlay i udlandet

Vi tester løbende alle Smart-DNS og VPN tjenester på markedet forhastighed, stabilitet og kundetilfredshed. Pr. 16. januar 2022 anbefaler vi disse 4 tjenester som de bedste til at se ViaPlay udenfor EU.